Gepost door: Eulinkonline | 27 februari 2010

CDA en VVD Bronckhorst zien heil in glasvezel


Op 27.02.10 verscheen in de Stentor:

VORDEN – Wat moet anders in de gemeente Bronckhorst en wat juist niet? Een opsomming uit de programma’s van de partijen die momenteel het meest met modder naar elkaar gooien binnen de gemeentegrenzen: CDA en VVD. De CDA met wethouder André Baars als lijsttrekker noemt het eigen programma een leidraad voor haar handelen.
De op dit moment grootste partij van de gemeente pleit op veel punten voor continuering van het huidige beleid. Op het gebied van onderwijs is CDA voorstander van combinaties van functies bij nieuwbouw van scholen, bijvoorbeeld in brede scholen. Wel moeten de scholen dan hun eigen identiteit kunnen behouden. De partij vindt het beheren van accommodaties voor verenigingen verder géén taak van de gemeente. Die accommodaties moeten worden overgedaan aan de clubs zelf. CDA ziet daarnaast geen heil in het opwekken van windenergie, omdat het teveel zou kosten en er teveel bezwaren zijn voor het landschap. De partij wil het buitengebied ontsluiten met een glasvezel netwerk.

De VVD schrijft in haar kernpuntenprogramma dat het vooral minder regels wil: geen betutteling, maar meer service. De partij met Dorien Mulderije als lijsttrekker is eveneens voorstander van een glasvezelnetwerk en heeft veel aandacht voor het buitengebied, waar leegstaande bedrijfsgebouwen volgens VVD moeten worden hergebruikt door hiervoor meer mogelijkheden te scheppen. De partij vindt Bronckhorst te duur voor haar inwoners. Aan het OZB kan nog worden gesleuteld, stelt de VVD. En binnen het ambtenarenkorps moeten plekken verdwijnen, waar vorige week veel over te doen is geweest. Zo maakte Baars van CDA eerder VVD’er Bennie Wisselink uit voor ‘leugenaar’, na een geschil over het aantal ambtenaren dat Bronckhorst per 1000 inwoners zou tellen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: