Gepost door: Eulinkonline | 16 juni 2010

Vorden zet zich in voor aanleg glasvezelnetwerk


Op 16.06.10 verschenen in de Stentor

VORDEN – In navolging van onder meer Ruurlo en Laren hoopt een groep Vordenaren de aanleg van een glasvezelnetwerk in Vorden te realiseren.
Bij voldoende animo – veertig procent van de huishoudens in Vorden – kan het dorp voorzien zijn van een glasvezelnetwerk voor onder meer snel internet en haarscherpe digitale televisiebeelden.

Een speciale werkgroep zet zich hiervoor in samen met het Twentse bedrijf Glashart, hetzelfde bedrijf dat het project in Ruurlo heeft uitgerold. Eenzelfde soort werkgroepen zijn actief in Neede, Hengelo (G) en Zelhem.

Eind vorige maand zijn er informatiebijeenkomsten gehouden in Hotel Bakker over de mogelijkheden van glasvezel, waarvan de eerste bijeenkomst door ruim honderdvijftig mensen is bezocht.

Volgens Henri van den Brink van Van den Brink ICT, een bedrijf aan de Enkweg in Vorden, zijn de reacties positief: “Glasvezel is de toekomst, het zou werkelijk een gemiste kans zijn als die veertig procent niet wordt gehaald.”

De werkgroep heeft voor de ABN Amro Bank in Vorden een peilstok neergezet met daarop de huidige tussenstand. De pijl staat momenteel tussen de twee- en driehonderd aanmeldingen. Inschrijfformulieren zijn onder meer bij Dutch PC in Vorden verkrijgbaar. http://www.vordenopglasvezel.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: