Gepost door: Eulinkonline | 5 juli 2010

40% binnen in Hengelo en Vorden!


Op 05.07.10 verscheen in het Contact

Bronckhorst – Met een ruim Happy Hour op 1 juli jl. werd het glasvezelproject voor vier kernen van de gemeente Bronckhorst afgesloten. Althans, voor Hengelo en Vorden waar de 40% inschrijvingen werd gehaald! De kern Keijenborg is bijna zover en zal een week verlengen. Zelhem is er nog niet. Daar wordt, in verband met de vakantieperiode, verlengd tot 17 september 2010.

De door een burgerinitiatief gestarte vraagbundeling om glasvezel te kunnen aanleggen in de kernen Hengelo, Vorden, Zelhem en Keijenborg, nadert zijn einde. Een aantal weken van intensieve informatieverstrekking, inschrijvingsavonden en servicewinkels, e-mail en andere post, huis aan huis ophaalacties en een Happy Hour op 1 juli, zorgden ervoor dat de werkgroepen hun doel (bijna) bereikten. In de laatste week werden de meeste inschrijvingen binnengehaald, maar waar dit door komt, kan niemand met zekerheid zeggen.
Op 1 juli werd de laatste inschrijvingsavond gehouden in de drie kernen. Radio Ideaal was aanwezig voor een live verslag. Met Henk Capel, initiatiefmedewerker voor Zelhem, had radioverslaggever Jan Wolsink nog een interview die tijdens de Happy Hours werd beluisterd in de zalen.

Aan het einde van het Happy Hour in de Vordense Bistro de Rotonde, waar leden van de werkgroep en belangstellende inwoners van Vorden bijeen kwamen, werd feestelijk de tellerstand bekendgemaakt: de nodige 40% werd behaald.

In Café de Egelantier in Hengelo Gld. werd nog een laatste avond van inschrijvingen voor de kern, maar ook voor Keijenborg gehouden. Aan het einde van de avond werd de stand bekendgemaakt aan de bijeengekomen belangstellenden: Hengelo haalde eveneens de 40%!

Keijenborg is later met het glasvezelproject gestart en men heeft minder tijd gehad om het benodigde aantal inschrijvingen te vergaren. Toch weet het dorpsbelang Keijenborg dat zij niet ver van de 40% afzitten en verlengt de termijn met een week. Tijdens de rommelmarkt van Schuttersgilde St.-Jan afgelopen 4 juli, regelde deze muziekvereniging een extra mogelijkheid om in te schrijven. Op een kraam werd door muzikanten, leden van dorpsbelang Keijenborg en de medewerker van Expert Arendsen in Hengelo informatie verstrekt over de voordelen van glasvezel. En zij hielpen om formulieren in te vullen. Nog de hele week kunnen inschrijfformulieren worden ingeleverd aan de Eulingkamp 53 te Keijenborg.

Café de Mallemolen in Zelhem was 1 juli het verzamelpunt waar inwoners nog een avond de tijd kregen om in te schrijven. Helaas constateerden de aanwezige werkgroepleden aan het eind van de avond, dat de 40% niet was gehaald. “Zelhem bleef al een beetje achter, maar we gaan door,” zegt Henk Capel, die de laatste weken in Zelhem de werving coördineerde, stellig. Er wordt, in verband met de vakantieperiode, verlengd tot 17 september, met de hoop dan toch de 40% aan contracten te hebben gehaald. Het servicepunt bij DPC Solutions blijft daarvoor open om aanmeldingen aan te nemen.

Het is de werkgroepen ter ore gekomen dat UPC inwoners van de kernen binnen het Glasvezelproject de afgelopen week hebben benaderd met een bericht over hun dienstverlening. “Wij hechten er grote waarde aan hierop te reageren,” aldus Rob Noevers van de initiatiefgroep in Hengelo. “UPC geeft in haar brochure aan dat hun netwerk in de nabije toekomst vrijwel geheel uit glasvezel zal bestaan. Daarin zit nu juist het essentiële verschil met het nieuw aan te leggen Glasvezelnetwerk, waarvoor wij ons sterk hebben gemaakt. Sterker nog, dat verschil is voor ons dé aanleiding geweest het Glasvezelproject op te starten. Het door ons bepleitte Glasvezelnetwerk bestaat namelijk geheel uit glasvezel, tot in uw woning.”

Met een 100% glasvezelnetwerk worden aansluitingen niet met anderen in de buurt gedeeld. Bovendien worden geen beperkingen ondervonden met betrekking tot de bandbreedte van de coax-bekabeling, welke onderdeel blijft uitmaken van het UPC netwerk. Daarnaast zijn de hogere snelheid in twee richtingen, even snel down- als uploaden, en het toekomstgericht zijn voor uitbreiding van diensten in de toekomst, pluspunten.

Het glasvezelnetwerk zal een open netwerk zijn, wat betekent dat er uit meerdere providers kan worden gekozen. KickCL, Lijbrand en Concepts ICT zijn de partijen voor particulieren, ComOne is de zakelijke aanbieder.

De initiatiefgroepen gaan alle inschrijvingen controleren, om vervolgens bij Glashart de aanmeldingen in te leveren en te overleggen hoe en wanneer het netwerk er kan komen. Er zullen bouwtekeningen worden gemaakt en een planning wanneer met de graafwerkzaamheden te kunnen beginnen.

Uiteraard is het voor inwoners van Hengelo en Vorden ook nog steeds mogelijk om in te schrijven voor de gratis aansluiting. Dit kan bij Expert Arendsen in Hengelo en DutchPC in Vorden. “Totdat de eerste spade de grond in gaat, kunnen mensen nog inschrijven. Hoe meer deelnemers hoe beter,” aldus Henk Holtrigter, projectleider van Glashart. “En als de 60% wordt behaald, gaan we de hele kern verglazen.”

Bij de glasvezelservicepunten DPC Solutions in Zelhem, DutchPC in Vorden en Expert Arendsen in Hengelo Gld. kan informatie, maar ook hulp worden gegeven bij het invullen van de formulieren. Op de websites www.vordenopglasvezel.nl, www.hengelopglasvezel.nl en www.zelhemopglasvezel.nl is volop informatie te vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: