Gepost door: Eulinkonline | 13 september 2010

Glasvezel inloopdag Zelhem goed bezocht


Op 13.09.10 verscheen in het Contact

Zelhem – Om de inwoners van Zelhem op een ludieke manier kennis te laten maken de mogelijkheden van glasvezel werd afgelopen zaterdag 11 september een inloopdag georganiseerd in restaurant het Witte Paard. Daar waren behalve de service providers ook technici aanwezig, die belangstellende Zelhemmers alles vertelden over de aanleg van de glasvezelaansluiting.

Voor de eerste stap, het graven en in de grond leggen van de dikke glasvezelkabels, waren de specialisten aanwezig met minikraan en apparatuur om te tonen hoe de kabels met hoge druk door een buis onder de grond geblazen worden. Medewerkers van VolkerWessel Telecom verzorgden demonstraties. Aan een tafel liet Storingsdeskundige Rutger Brinkman zien hoe flinterdun de glasvezel eigenlijk is. Hij maakte hiervoor glasvezelkabels open. Per aansluiting komen twee van deze vezels de woning binnen. Maar ook het aan elkaar lassen van deze glasvezels toonde hij.

In de zaal van Het Witte Paard in Zelhem hadden de providers Concepts ICT, Lijbrandt en KickXL hun tafels ingericht. Daar kregen de inwoners van Zelhem advies over de voor hun beste keus in pakketten: of alleen televisie, of alleen internet of een combinatie van veel meer diensten. Van de mensen die alleen voor informatie kwamen, wordt verwacht dat zij zich ook nog wel aanmelden. Ongeveer 40 inschrijvingen kwamen direct binnen!
De inschrijfactie loopt nog tot 17 september, dan moet de 40% binnen zijn. Nog 150 inschrijvingen te gaan en dan wordt het glasvezelnetwerk ook in Zelhem aangelegd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: