Gepost door: Eulinkonline | 30 september 2010

Vorden nog voor volgend jaar zomer voorzien van glasvezel


Op 30.09.10 verscheen in de Stentor:

VORDEN – Het nog aan te leggen glasvezelnetwerk in Vorden is naar verwachting over negen maanden operationeel.
De firma Glashart is druk bezig met de voorbereidingen op de werkzaamheden. De aanbestedingen voor de aanleg lopen al, zegt filiaalmanager B. Mentink van het Vordense bedrijf DutchPC Electronics.

De werkgroep Vorden op Glasvezel heeft zich sinds begin dit jaar ingezet voor het netwerk samen met het Twentse Glashart, hetzelfde bedrijf dat een soortgelijk project in onder meer de dorpskern van Ruurlo heeft uitgerold. De aanleg van een glasvezelnetwerk heeft nogal wat voeten in de aarde. Complete straten worden overhoop gehaald om de aanleg te kunnen realiseren. Met tuinboringen wordt de kabel vanaf de straat naar de woning geschoten, waar een monteur het vanaf de voorgevel tot in de woning aanbrengt.

Dit voorjaar zijn er bijeenkomsten gehouden in Hotel Bakker in Vorden over de mogelijkheden van glasvezel. Bij voldoende animo – achthonderd huishoudens – wilde Glashart kosteloos een netwerk in het dorp aanleggen. Dat aantal is deze zomer gehaald. “Sindsdien stokt het wel een beetje”, zegt Mentink van DutchPC. “Zodra het graafwerk begint en men realiseert zich dat een aansluiting later 350 euro gaat kosten, zal het wel weer aantrekken.”

Een glasvezelnetwerk zorgt volgens de werkgroep onder meer voor supersnel internet en haarscherpe digitale televisiebeelden Glasvezel noemt men ook wel fiber en is een haardunne vezel van glas.

Glashart (voorheen Y3net) is een initatief van Reggefiber en probeert via soortgelijke projecten in heel Nederland glasvezelnetwerken aan te leggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: