Gepost door: Eulinkonline | 13 oktober 2010

Reggefiber gaat Glashart schrappen als merk


bron: Telecompaper

Reggefiber gaat de komende maand Glashart als merk uitfaseren. Volgens Reggefiber-directeur Bert Nijboer is het niet langer nodig om via twee merken te communiceren: Reggefiber voor b-2-b en Glashart voor b-2-c, zo vertelde hij tijdens het congres NL Breedband 2010 in Rotterdam.

“Het label Glashart is de afgelopen jaren gebruikt bij al onze projecten op FTTH-gebied, terwijl Reggefiber het aanspreekpunt was voor serviceproviders die op ons netwerk actief willen worden. Inmiddels is de zakelijke en consumentencommunicatie grotendeels vergelijkbaar en daarmee verdwijnt de noodzaak voor een extra label.”
Onder het label Reggefiber is de afgelopen jaren een passief glasvezelnetwerk uitgerold. Glashart was verantwoordelijk voor de daadwerkelijke uitrol van het actieve netwerk in inmiddels 55 gebieden, waaronder zeer recent in Aalten. Volgens Nijboer groeit het aantal actieve huishoudens (daadwerkelijk gebruik van de glasvezelaansluiting) gestaag in vergelijking tot het aantal ‘homes passed’. Was dat in Q2 van dit jaar nog 120.000 versus 400.000, in Q3 was dat 160.000 versus 570.000.

Eind 2010 verwacht Reggefiber op 680.000 homes passed te zitten, waarvan 30 procent geactiveerd. Eind 2011 moet dat 35 procent van 1 miljoen huishoudens zijn. Daarbij zijn nieuwbouwprojecten van groot belang, stelt Nijboer. “Wij hebben de verplichting overgenomen van KPN om infrastructuur aan te bieden bij nieuwbouwprojecten boven de 250 woningen. Dat levert natuurlijk veel extra potentiële aansluitingen op.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: