Gepost door: Eulinkonline | 25 oktober 2010

Ook Velswijk is geïnteresseerd


Op 25.10.10 Verscheen in het Contact

Velswijk – Inwoners van Zelhem hebben zich alsnog massaal aangemeld voor de komst van het glasvezelnetwerk. Iedereen die geïnteresseerd was in een aansluiting, kon zich aanmelden voor een glasvezelabonnement bij één van de service providers: Lijbrandt, Concepts ICT of Kick XL. “Met deze uitkomst laten de inwoners van Zelhem zien dat ook zij klaar zijn voor de toekomst. De plaatsen Vorden, Hengelo Gld. en Keijenborg kozen begin juli al voor de aanleg van het moderne communicatienetwerk,” aldus Henk Holtrigter, salesmanager bij Glashart.

Alleen de huishoudens met een glasvezelabonnement van service provider Lijbrandt, Concepts ICT of Kick XL zullen uiteindelijk een glasvezelmodem in de woning krijgen. Ze betalen alleen voor de diensten waarvoor ze gekozen hebben en betalen geen aansluitkosten. Huishoudens zonder glasvezelabonnement krijgen de glasvezelkabel tot aan hun perceelgrens gelegd. Aanleg tot in de woning achteraf kan alleen tegen extra kosten plaatsvinden.
VAN 40% NAAR 60%
Er is een extra kans voor Zelhem, Vorden, Hengelo Gld. en Keijenborg: Met een score van 60% doet iedereen mee. Een belangrijke voorwaarde voor de uitrol van het glasvezelnetwerk was dat minimaal 40% van de huishoudens een glasvezelabonnement moest afsluiten. Het behalen van dit percentage is noodzakelijk om de benodigde investeringen voor de aanleg terug te verdienen. Maar met een score van 40% worden alleen de woningen met een glasvezelabonnement aangesloten. Wanneer in de eerdergenoemde kernen een aanmeldingspercentage van 60% wordt gehaald, gaat Glashart ieder huishouden op het glasvezelnetwerk aansluiten.

VELSWIJK
De informatiebijeenkomst op 21 oktober jl. in buurthuis D’n Draejer in Velswijk werd goed bezocht. “Uit Velswijk kwamen reacties: ‘Waarom krijgen wij het niet en in andere plaatsen wel’,” vertelde Glashart salesmanager Henk Holtrigter aan het begin van de presentatie. Na wat gesprekken in Velswijk, besloot Glashart samen met een paar enthousiaste inwoners van deze kern, hetzelfde traject als Vorden, Hengelo Gld. en Zelhem in te gaan.
Henk Holtrigter presenteerde het Glashart project van Reggefiber uit Rijssen: Fiber to the Home, wat ‘glas tot in de woning’ betekent. “Reggefiber blijft de eigenaar van het netwerk en verhuurt het aan providers,” vervolgde hij, waarna hij een filmpje vertoonde over communicatie van vroeger en nu en uitleg gaf over wat glasvezel is, maar vooral welke vele mogelijkheden er zijn als de woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Omdat de aanleg van glasvezel veel kost, wil Glashart een garantie dat er gebruik van wordt gemaakt. Velswijk ligt in het buitengebied en daarom zijn de aanlegkosten hoger. Het minimaal vereiste deelnamepercentage ligt daar ook hoger dan in de andere plaatsen: 80%. Aan het einde van de presentatie werden vragen gesteld en beantwoord en tenslotte was er tijd voor een drankje.
Wie geen gelegenheid had om de bijeenkomst in Velswijk bij te wonen, kan zich richten tot het servicepunt bij DPC Solutions aan de Markt 1 in Zelhem. Daar zijn inschrijfformulieren aanwezig. Daarnaast is het mogelijk de aanmelding in te leveren bij de heer Valentijn van Rooden aan de Prunushof 80, 7021 LD Velswijk. Inschrijven voor een glasvezelaansluiting in Velswijk kan tot 1 december 2010.

SERVICEPUNTEN
Niet alleen in het centrum van Zelhem, maar ook in Vorden en Hengelo Gld. heeft Glashart haar servicepunten ingericht. Hier kunnen de inwoners vragen stellen over glasvezel en het glasvezelnetwerk of een glasvezelabonnement bestellen.
Meer informatie is te vinden op
www.glashart.nl/bronckhorst/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: