Gepost door: Eulinkonline | 3 november 2010

Reggefiber krijgt lening van 285 miljoen euro van EIB


03.11.10 verschenen op glasvezel.nu

De Europese Investeringsbank en 5 commerciële banken steunen Reggefibers glasvezelnetwerk in Nederland met een lening van 285 miljoen euro. In juni gaf Jan Davids, Directeur Corporate en Business Development Reggefiber, in een interview aan GlasVezel.nu aan bezig te zijn met het aantrekken van vreemd vermogen. Dit blijkt nu gelukt.

De uitrol van een glasvezelnetwerk in Nederland kreeg vandaag een flinke stimulans dankzij een overeenkomst voor een banklening van 285 miljoen euro voor open netwerkprovider Reggefiber. De lening van de Europese Investeringsbank, de bank van de EU die langetermijnleningen verstrekt, en vijf commerciële banken, maakt de verdere uitrol van nieuwe generatie glasvezelbreedbanddiensten mogelijk. De investering in de uitrol van het netwerk is in overeenstemming met de doelstelling van de EU om in 2020 de helft van alle huishoudens toegang tot snel internet te bieden.

Reggefiber streeft ernaar met deze investering het voor telecombedrijven en service providers mogelijk te maken om tegen 2012 1,1-1,3 miljoen huishoudens in Nederland te voorzien van 100Mbit en meer snelheden voor breedbandtoepassingen zoals digitale HDTV op meerdere TV-toestellen.

“De Europese Investeringsbank erkent het belang van deze langetermijninvestering voor Nederland als kenniseconomie. De ontwikkeling van de volgende generatie breedband, in lijn met Europa’s 2020 strategie zoals beschreven in de Digitale Agenda, helpt Europa zijn concurrentiepositie te behouden en technologische innovatie te versterken. Het open netwerkmodel van Reggefiber zal nieuwe en bestaande telecomaanbieders stimuleren diensten via het Fiber to the Home netwerk te leveren”, zei Simon Brooks, Vice President van de Europese Investeringsbank en verantwoordelijk voor leningen in Nederland.

“Deze 10-jarige lening is cruciaal voor Reggefiber om zijn ambities te verwezenlijken, en onze waardering voor de Europese Investeringsbank die de helft van de totale lening voor zijn rekening neemt is groot”, zei Jan van Rooijen, Financieel Directeur van Reggefiber. “De schaal waarop we Fiber to the Home kunnen aanbieden wordt vergroot door de betrokkenheid van de Europese Investeringsbank in nauwe samenwerking met ABN AMRO, BNP Paribas, Friesland Bank, ING en RBS”, aldus Van Rooijen.

“Consumenten en ondernemingen voorzien van ongekend snelle breedbandnetwerken is bepalend voor de op digitale innovatie gebaseerde Europese economische groei. Het open model zal tot meer concurrentie op de Nederlandse breedbandmarkt leiden. Het is ook een uitstekend voorbeeld van een effectieve samenwerking tussen de EIB en de Commissie om investeringen door de particuliere sector te stimuleren, op gebieden die van strategisch belang zijn voor de toekomst van Europa”, benadrukt Neelie Kroes, Vice President van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de Digitale Agenda.

De Europese Investeringsbank heeft in 2009 meer dan 18 miljard euro aan leningen verstrekt voor investeringen in de digitale en kenniseconomie, waaronder onderwijs, onderzoek & ontwikkeling en innovatie. Dit draagt bij aan de concurrentiepositie en langetermijn economische groei van Europa door onderzoek en ontwikkeling te versnellen en door te investeren in infrastructuur die de uitbreiding van de digitale economie ondersteunt. Eerdere breedbandprojecten die door de Europese Investeringsbank zijn gesteund, zijn onder andere plannen om snelle internettoegang te verbeteren in heel Europa, Turkije en Brazilië.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: