Gepost door: Eulinkonline | 4 november 2010

UPC ziet meer dan 24.000 klanten vertrekken.


Op 04.11.10 verschenen op Tweakers.net

UPC heeft in het derde kwartaal de uittocht van klanten met analoge televisie niet kunnen compenseren met de groei van het aantal digitale-tv-abonnees. Ook het Belgische Telenet zag zijn totaal aantal tv-abonnees hierdoor dalen.

Het aantal televisieklanten van kabelaar UPC Nederland is in het derde kwartaal van dit jaar gedaald met 24.100. Dit is toe te schrijven aan de 51.700 klanten met analoge tv die de aanbieder de rug toekeerden. Het bedrijf heeft nu iets meer dan een miljoen analoge-tv-klanten. UPC kreeg er wel 27.600 klanten voor digitale tv bij, waarmee het totaal op 855.800 komt. UPC heeft dus klanten naar concurrerende aanbieders van analoge en digitale tv zien vertrekken.

Het aantal afnemers van digitale diensten groeide in het derde kwartaal. Zo namen 21.000 nieuwe klanten internet bij UPC af, waardoor het totaal uitkomt op 816.000. “Binnen twee jaar na de introductie van Fiber Power internet heeft 75 procent van onze internetklanten gekozen voor internet met snelheden die boven de maximale snelheid van adsl liggen”, merkte UPC Nederland-directeur Diederik Karsten hierover op. Het aantal klanten voor de telefoniediensten van UPC groeide eveneens, met 23.000 tot 702.000. UPC spreekt van ‘gezonde groei’.

Net als bij UPC daalde ook het aantal klanten van analoge tv fors bij de andere dochter van moederbedrijf Liberty in de Benelux: Telenet. Telenet zag 66.100 analoge-tv-kijkers vertrekken. Veel meer dan bij UPC zal er een migratie naar digitaal gemaakt zijn want Telenet kon 51.300 nieuwe digitale-televisie-abonnees bijschrijven in het derde kwartaal. Het totaal aantal tv-klanten nam dus wel af. Het aantal internet- en telefonie-afnemers nam bij Telenet toe met respectievelijk 22.700 en 15.000.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: