Gepost door: Eulinkonline | 18 januari 2011

De aanleg is gestart!!!


Glashart heeft 14.01.11 middels een brief kennis gegeven, dat de aanleg van het glasvezel netwerk is gestart. Over deze planning heeft Glashart een inloopavond georganiseerd om de huidige stand van zaken toe te lichten.

In Vorden heeft deze inloopavond vanavond dinsdag 18.01.11 plaatsgevonden bij Hotel Bakker in Vorden. Morgen zal deze in Hengelo bij Partycentrum Langeler plaatsvinden.

Er was veel belangstelling van de inwoners. Aanwezig waren: Glashart, de providers Concept ICT, KickXL en Lijbrandt, en de aannemer. Achter in de zaal waren de plattegronden van de kernen opgehangen, waar met kon zien welke week de aanleg in de straat/wijk plaats zal gaan vinden. Deze planning lijkt behoorlijk synchroon te lopen met de oorspronkelijke planning. Glashart stuurt u een envelop met daarin een antwoordkaart, waarin toestemming gegeven moet worden voor het aanleggen naar uw gevel, deze kunt u opsturen, of via internet beantwoorden.

Ook de inwoners, wie nog geen beslissing hebben gemaakt, zullen deze (enveloppe met) antwoord kaart ontvangen. Als u (nog) geen abonnement heeft afgesloten kunt u toch toestemming geven om de glasvezel tot uw gevel te laten leggen. Op de vraag of de 60% was gehaald, werd door hr. Holtrichter negatief geantwoord, maar dat de inwoners worden wel in de mogelijkheid gesteld om de aansluiting tot aan de gevel te krijgen.

Men heeft de tijd om aan te melden bij één van de providers tot dat de graafmachines uit uw straat verdwenen zijn. (volgens zeggen). Op dit tijdstip worden nl. de aansluitingsdata gepland. Wilt u toch later aanmelden, dan betaalt u ongeveer € 150,– aansluitkosten. Stuurt u de antwoordkaart niet retour dan geeft u geen toestemming voor leggen tot aan uw gevel, zal dit bij latere aanmelding tot € 350,- kunnen gaan kosten.  (aanleg-,  en aansluitkosten)

Een veel gehoorde vraag was vanavond: “Heb ik voor elke TV een tuner nodig?”

Het antwoord hierop is redelijk simpel. U krijgt op uw glasvezelmodem 2 uitgangen voor TV, de één is analoog, de ander digitaal.

Op de analoge uitgang kunt u op de bestaande COAX kabel uw TV’s aansluiten, zonder daarvoor een tuner te hoeven aanschaffen, u kunt daarmee dus analoge TV kijken.

Op de digitale uitgang (netwerkkabel) heeft u per TV een settopbox nodig, hiervan zijn inmiddels in 3 varianten, de Standaard Definition, High Definition en High Defenition met PVR (de laatste heeft een Personal Video Recorder) Verdere informatie hierover is via deze link te lezen.

Hr Holtrigter heb ik de vraag gesteld of wij van Glashart Media Streams of van KPN Streams zullen worden voorzien, deze vraag lijkt wat raar, maar er is in andere omliggende aansluitgebieden wat onduidelijkheid over. Wat is nl. het geval: Er is ons “superieure beeldkwaliteit” beloofd. Dit kan Glashart Media Streams leveren, maar in andere omliggende gebieden is gebleken dat KPN de operator zou worden, en deze zou in die gebieden de Interactieve TV Streams (ADSL) gaan leveren. Dit zijn geen “superieure” maar “inferieure” kwaliteit TV streams. Ter vergelijking, ADSL stream heeft een bandbreedte van ongeveer 4Mbit per zender, terwijl ons tussen de 8Mbit(SD-streams) en 14Mbit(HD Streams) zijn beloofd, deze zijn  voor HD TV zeker noodzakelijk om van de “superieure” kwaliteit te kunnen genieten.

Het antwoord van hr Holtrichter was positief: “De operator in Bronckhorst zou KPN gaan worden, welke niet de inferieure KPN Streams gaat leveren, maar de Superieure Glashart streams.” Dit stukje zal zeker nog nadere uitleg gaan krijgen op dit blog, en het antwoord van hr. Holtrichter is bevredigend.

Vanavond heb ik een aantal inwoners mijn kaartje met de vermelding van deze site afgegeven, voor deze site zal geen reclame worden gemaakt, en is afhankelijk van evt. mond op mond reclame. Ik tracht in alles objectiviteit te kunnen waarborgen. Ook ben ik geen tegenstander van UPC, wel vind ik concurrentie een goede zaak, het houdt de partijen scherp, wat wel degelijk ten goede zal komen aan de consument.

Advertenties

Responses

 1. @eulink
  Onderstaande tekst lijkt me niet helemaal te kloppen. KPN die niet de inferieure KPN streams gaat leveren…

  “Het antwoord van hr Holtrichter was positief: “De operator in Bronckhorst zou KPN gaan worden, welke niet de inferieure KPN Streams gaat leveren, maar de Superieure Glashart streams.” Dit stukje zal zeker nog nadere uitleg gaan krijgen op dit blog, en het antwoord van hr. Holtrichter is bevredigend.”

  • @bensweblog
   Volgens hr. Holtrigter, zou KPN als operator niet haar ADSL streams maar superieure streams gaan leveren.
   Denk je (Ben) dat op de gestelde vraag een gelogen antwoord is gegeven?
   Of lees ik je reactie niet goed.

   Ik mag er toch (hopelijk) vanuit gaan, dat als de vraag duidelijk gesteld wordt aan hr. Holtrigter dat hij daar een juist antwoord op geeft, toch? Hij was ervan op de hoogte dat er in omliggende gebieden behoorlijke verwarring over is, vandaar dat ik zijn antwoord hier heb vastgelegd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: