Gepost door: Eulinkonline | 21 januari 2011

Graafwerkzaamheden in Vorden en Hengelo


Op 21.01.11 verscheen in het Contact:

Bronckhorst – Meer dan 400 belangstellenden, verdeeld over twee informatieavonden, bogen zich over de planning van de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Bronckhorster kernen! Glashart organiseerde deze infoavonden op dinsdagavond 18 januari in Hotel Bakker in Vorden en woensdagavond 19 januari in Zaal Langeler in Hengelo Gld.

De aanwezigen konden op de plattegronden van de kernen kijken in welke week de graafploegen in hun straat aan de slag gaan. In Hotel Bakker hing informatie over Vorden, in Zaal Langeler over Hengelo, Velswijk en Keijenborg. Mensen kwamen, onder het genot van koffie of thee, tot boeiende gesprekken over glasvezel. Janroel Salomons, projectmanager bouw van Reggefiber en Jo Stinnissen van VolkerWessels Telecom beantwoordden vele vragen over -uiteraard- glasvezel en de voordelen daarvan. Bij de informatiestands van de providers KickXL en Lijbrandt konden vragen worden gesteld en antwoorden verkregen over abonnementen. Bewoners stelden daarnaast vooral praktische vragen over de plaats van de Fiber Termination Unit, FTU in de meterkast en welke kabels en stekkers benodigd zijn. Algemene antwoorden zijn gegeven, maar omdat elk huis eigen en uniek is, zullen bij het schouwen de specifieke vragen worden beantwoord en kunnen wensen worden aangegeven.
De aansluiting per 48 woningen lag op de tafel. Daar was veel belangstelling voor, want het maakte inzichtelijk wat er precies in de grond komt. Mensen kregen een idee over hoe de kabel met glasvezel die bij hen in huis komt, eruit ziet.
“Het lijkt erop dat inwoners van de Bronckhorster kernen waar glasvezel zal worden gelegd, beseffen dat nu het echt gaat gebeuren,” aldus een medewerker. “Want er zijn er veel die naar deze avonden toe gekomen zijn om zich alsnog in te schrijven voor een glasvezelaansluiting.”
De daadwerkelijke aansluiting in de huizen geschiedt vanaf 1 april 2011.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: