Gepost door: Eulinkonline | 14 februari 2011

KPN als vierde provider op Glasvezel in Bronckhorst?


Op 09.02.11 vond ik op de deurmat een “aanbieding” van KPN Glasvezel. Er wordt in de brief verwezen naar Hengelo, …… “ In Hengelo is enige tijd geleden een glasvezelnetwerk aangelegd.“

De brief is zelfs als standaard brief (zonder de plaatsnaam aan te passen)  naar Vorden verstuurd.

Er is niet eens de moeite genomen om van “Hengelo”, “Vorden” te maken.

In de brief wordt zelfs gesuggereerd dat in Hengelo het netwerk al af zou zijn (enige tijd geleden aangelegd =voltooid verleden tijd). Terwijl men in Hengelo en Vorden in week 2   2011 gelijktijdig gestart is met de graafwerkzaamheden.

Na de vraag aan hr Holtrigter, werd mij te kennen gegeven dat KPN de operatorfunctie zou gaan vervullen, nu lijkt het dat KPN ook als provider gaat fungeren. Op zich niets mis mee zullen de meesten denken.

We  zijn er in Bronckhorst allen bij gebaat, dat er veel aanbieders op het glasvezel aanwezig zijn (open netwerk), dit komt de keuze vrijheid van de consument ten goede. Wel ben ik benieuwd of KPN dezelfde spelregels hanteert dan wat ons op de informatie bijeenkomsten is beloofd.

  1. Analoog signaal op het glasvezel modem zal door alle providers worden doorgegeven.
  2. De TV Streams zullen in superieure beeldkwaliteit worden doorgegeven.
  3. Hoe zouden de andere 3 providers deze ontwikkeling vinden?
  4. Hoe zouden inwoners welke al een contract bij één van de drie beginnende providers hebben afgesloten er over denken?

Ten aanzien van punt 1: In omliggende plaatsen waar al glasvezel actief is, en waar KPN ook als provider aanwezig is, wordt gezegd dat het analoge signaal niet door KPN doorgegeven gaat worden.

Ten aanzien van punt 2:  Dit betekent in praktijk: SD streams 8Mbps(Mpeg2) en voor HD 14Mbps(Mpeg4). Er zijn behoorlijke discussies gaande, dat KPN haar (al bestaande)  ADSL streams op de glasvezel gaat doorgeven, deze zouden niet van de superieure kwaliteit zijn wat ons beloofd is.  KPN gaat voor al haar SD-streams uit van maximaal 3,7Mbs. Als u meer van deze materie zou willen weten, wil ik u graag verwijzen naar deze site, (overigens is deze site in alle facetten aan te bevelen).

Ten aanzien van punt 3: Volgens mij zouden nieuwe providers na het eerste jaar pas kunnen instappen, er zijn daarvoor veel redenen te bedenken, zie voor verdere info deze site.

Ten aanzien van punt 4: KPN is erbij gebaat om zoveel mogelijk klanten bij UPC weg te kapen, en probeert (vermoedelijk) op deze manier de “late beslisser” de mogelijkheid te bieden om via KPN overgehaald te worden naar glasvezel. ( “3 maanden gratis” + 2 tuners, bij zilver zelfs 1 tuner+1PVR, bij goud zelfs 2 PVR’s (in bruikleen), en tevens  aantrekkelijke installatie prijs neer te leggen.)Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: