Gepost door: Eulinkonline | 16 februari 2011

Denk even na voordat u KPN als provider zou kiezen…..


Het platform glasvezel, is subliem. Dit staat als een paal boven water en mag niet uit het oog verloren worden. Persoonlijk ben ik blij dat er middels Reggefiber (en dus 41% KPN) met de mogelijkheid komt om van de snelheid en mogelijkheden van glasvezel te genieten. Alle lof naar de initiatiefgroepen, providers en Reggefiber, en natuurlijk een applausje voor de inschrijvers zelf. Hopelijk worden de beloftes ook werkelijkheid, toekomstige mogelijkheden zullen hopelijk in de toekomst snel worden doorgelaten door de providers, en hopelijk zijn deze providers niet te afhankelijk van de operators.

De operator is in de meeste gebieden KPN, en in (meestal oudere) gebieden (nog) Reggefiber/Glashart. Ook een provider mag deze operator functie vervullen, maar kosten technisch zal dit vermoedelijk te duur uitpakken voor providers.

Ik voorzie in de gebieden, waar op dit moment de operator functie nog wordt vervult door Reggfiber/Glashart, op korte termijn door KPN zullen worden overgenomen. Waardoor Reggefiber zich op haar kerntaak, het aanleggen van Glasvezel, zal richten. Haar partner KPN de operatortaken. Maar natuurlijk blijft dit een gedachte. En zoals elke gedachte hoeven deze niet juist te zijn. We zullen zien.
Daarna denk ik dat KPN haar superieure kwaliteit zal gaan leveren.

KPN levert geen analoge TV

Wat nog wel een hekel punt zal blijven is de doorgifte van het analoge signaal. Concept-ICT, Lijbrandt en KickXL leveren 2 vezels naar elk glasvezel modem. De één is voor alle digitale diensten, de andere vezel is voor de analoge doorgifte van het TV signaal. KPN levert maar één glasvezel, en biedt deze analoge doorgifte van de TV niet!  Glashart heeft ons belooft op de informatie avonden dat door elke provider ook het analoge signaal doorgegeven zou gaan worden.

Er zijn veel inwoners, die het allemaal niet zo veel kan interesseren door wie of wat en in welke kwaliteit alles wordt geleverd. Als het maar werkt zullen velen denken. Wel is de portemonnee een belangrijke factor voor veel mensen, en juist de analoge doorgifte kan voor deze (potentiële) klanten de doorslag geven.

Het is een extra dienst.

Bij analoge doorgifte kunnen zij namelijk gebruik maken van haar COAX netwerk, welke vaak al in huis aanwezig is, zonder daarvoor een Tuner te hoeven aanschaffen. En in gezinnen met meer kinderen (lees kamers waar een TV staat) is dit een aangename bijkomstigheid. Deze mogelijkheid wordt door KPN dus onthouden. Analoog geeft KPN helaas (nog) niet door.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: