Gepost door: Eulinkonline | 11 januari 2012

Korte netwerk onderbreking internet


@robwiekart In #Vorden dezelfde hik ervaren op netwerk van #KickXL rond 20.00uur. Gelukkig maar kort! #vandaarmijnvraag http://t.co/qKGbyi3x — MyckelEulink (@MyckelEulink)

Vanavond 11 januari rond 20.00uur  is er een kleine netwerk onderbreking geweest die ervaren werd door sommige klanten van KickXL. Het is mogelijk dat Lijbrandt, ConceptsICT en KPN klanten dezelfde ervaring hebben gehad.

Vanuit Aalten is er melding dat rond dat tijdstip tijdelijk ook het TV signaal weggevallen is. De melder is klant van Lijbrandt.

Gemakshalve ben ik er vanuit gegaan dat het incidentele gevallen zijn geweest. Individuele storingen zullen altijd aanwezig kunnen zijn, mochten er meer gevallen zijn, laat danvan u weten door een reactie te plaatsen op dit bericht.

De laatste tijd doen deze onderbrekingen zich vaker voor, en worden als behoorlijk lastig ervaren door de gebruiker.

Ook zijn er regelmatig vertragingen om de site te laden. Mijn vermoeden is dat dit te maken heeft met DNS routering, welke niet soepel verloopt. Dit is moeilijk aantoonbaar, maar wordt ervaren als “traag” internet. Hierbij roep ik klanten op om dit te melden aan de helpdesk. Het kan namelijk niet zo zijn dat het zeer snelle glasvezel, ervaren wordt als een ADSL lijn.
Mochten er gebruikers zijn die voor dit fenomeen en oplossing hebben, zou ik graag de kennis delen.

Ook kan het zijn dat de glasvezel providers druk doende zijn met de voorbereidingen voor Ipv6. De ip adressen uit de Ipv4 reeks raken namelijk langzamerhand op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: