Gepost door: Eulinkonline | 9 februari 2012

Oorzaak glasvezelstoring Vorden/Hengelo bekend gemaakt.


De oorzaak, van de storing die gisteren 08.02.12 heeft plaatsgevonden in Vorden en Hengelo, is vanmiddag om 12.01uur bekend gemaakt door @Lijbrandt_web. Het euvel is een defecte aardlekschakelaar geweest wat een storing in de DSLAM veroorzaakte. De storing heeft gisteren plaatsgevonden tussen 16.00uur en 19.00uur. Persoonlijk waardeer ik het zeer dat deze terugkoppeling wordt gedaan, nu kun je begrip opbrengen voor de ontstane situatie.

DSLAM

Een Digital Subscriber Line Access Multiplexer (DSLAM) is een apparaat dat individuele signalen van klanten samenvoegt en gebundeld doorrouteert naar de internet service provider (ISP). De ISP verzorgt vervolgens de verdere verbinding met het internet. In de DSLAM worden de upload en downloadsnelheid van de gebruiker ingesteld.

Een DSLAM omvat een aantal modems en een multiplexer/demultiplexer om data samen te voegen dan wel te splitsen.

Een glasvezel lijn van een abonnee wordt bij de telefooncentrale gesplitst. De spraakverbinding wordt doorgeleid naar de telefooncentrale zelf en de signalen worden doorgestuurd naar de DSLAM. Het modem zet de signalen weer om in data dat vervolgens wordt gebundeld met de data van andere gebruikers en doorgestuurd naar de ISP. Andersom wordt de data vanuit het internet in de DSLAM omgezet in signalen die via de glasvezel naar de abonnee worden verstuurd.

Het komt voor dat meerdere abonnees op één modem worden geschakeld. Dit wordt overboeking genoemd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: