Gepost door: Eulinkonline | 14 april 2012

NMa stelt voorwaarden aan overname Reggefiber door KPN


De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) concludeert na een eerste onderzoek in de meldingsfase dat een vergunning is vereist voor de voorgenomen overname door telecombedrijf KPN van vier glasvezelaanbieders van Reggeborgh (Edutel, XMS en Concepts ICT, KickXL). De toezichthouder geeft wel groen licht voor de overname van drie onderdelen van Reggefiber die actief zijn op glasvezel: Lijbrandt, Glashart Media en Reggefiber Wholesale.

Overname Edutel, XMS en Concepts ICT, KickXL 
Volgens de NMa zou KPN door de overname een te sterke positie kunnen krijgen in meerdere regio’s waar KPN en één of meerdere van de vier glasvezelaanbieders actief zijn. Daardoor kan de keuze voor consumenten voor televisie, internet en vaste telefonie beperkt worden.  Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dient de NMa binnen 13 weken een beslissing te nemen.  

Overname Lijbrandt, Glashart en Reggefiber Wholesale 
KPN wil volledige zeggenschap over drie onderdelen van Reggefiber Group B.V. die in een aparte transactie zijn gemeld: Lijbrandt, Glashart Media en Reggefiber Wholesale. KPN heeft vanwege haar gezamenlijke zeggenschap in Reggefiber reeds invloed op Lijbrandt. NMa is mede daarom van mening dat de overgang van gezamenlijke zeggenschap naar uitsluitende zeggenschap over Lijbrandt weinig zal veranderen aan de structuur van de markt. Reggefiber Wholesale biedt, net als KPN, lage kwaliteit wholesale breedbandtoegang (LKWBT) aan. Dit doet Reggefiber alleen als KPN om technische redenen geen LKWBT kan leveren. Aangezien Reggefiber niet met deze dienst concurreert met KPN, kan de NMa akkoord gaan met deze overname. Ook bij de overname van Glashart, die omroepsignalen bundelt en doorgeeft, ziet de NMa geen concurrentieproblemen ontstaan omdat er voldoende alternatieven zijn.  OPTA, de sectorspecifieke toezichthouder, deelt de zienswijze van de NMa in beide zaken.

Bron: NMa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: