Gepost door: Eulinkonline | 28 juni 2012

KickXL gaat in Vorden haar internet sneller maken. Telefonie zal dan niet meer via Zyxel router lopen.


Vandaag heb ik gesproken met KickXL, er is mij te kennen gegeven dat KickXL  in de maand juli  haar klanten, die de telefoonlijn nog via de Zyxel router hebben lopen, gaat porteren naar het Genexis glasvezelmodem. Hierover zullen klanten vermoedelijk  worden ingelicht. Dit zou de trage verbindingen en spontane resets van het Zyxel router moeten voorkomen. Helaas moet het telefoonnummer dan opnieuw geporteerd worden. (van de router naar het glasvezelmodem). KickXL zal er alles aan doen om deze portering zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. In eerste instantie gaat men uit van ongeveer 24uur. (Klanten die in Vorden in de laatste fase zijn aangesloten, zijn al voorzien in deze nieuwe situatie, en kennen deze problemen niet.)

Nu ongeveer een jaar geleden is Vorden aangesloten op het glasvezelnetwerk, In eerste instantie waren er 3 providers in beeld, te weten KickXL, Lijbrandt en ConceptsICT. Later is hier KPN  bijgekomen.

Natuurlijk zijn er bij zo’n implementatie altijd een aantal aanloop problemen, en probeert een provider deze incidenten tot een minimum te beperken. Persoonlijk heb ik gekozen om klant te worden van KickXL, deze keuze was volledig willekeurig. Er was namelijk weinig bekend over de 3  providers.

KickXL heeft een keuze gemaakt om haar telefonie via, de verplicht af te nemen  Zyxel router, te laten lopen . Hiervoor moest een borg betaald worden van € 99,–. Aangezien een gemiddeld deugdelijk router voor de helft van dit bedrag aangeschaft kan worden, is het voor een aantal klanten een keuze geweest om met een andere provider in zee te gaan.

Je zult denken dat de keuze van een router niet zoveel zou moeten uitmaken,  maar helaas heeft de Zyxel, KickXL aardige hoofdbrekens opgeleverd. Bij veel klanten was de internetverbinding niet stabiel (snel) te krijgen. Telefonie was op gezette tijden niet mogelijk omdat de Zyxel in storing viel. Dit was meestal te verhelpen door de router even spanningsloos te maken, in de tussentijd was het gevolg  dat je telefonisch niet bereikbaar was. Af en toe kon je niet bellen. De Zyxel herstartte (resette) met spontane regelmaat, waardoor de problemen (tijdelijk) verholpen waren.

Vanaf het begin heb in geklaagd dat mijn internet verbinding zeer traag aanvoelt. Dit staat los van de te behalen download – en upload snelheid, deze werd namelijk in de meeste gevallen wel behaald. Het is de internetpagina die soms zeer traag inlaad, soms duurt dit wel 4-8 seconden. Een reload van de pagina was in sommige gevallen na 20 seconden pas moglijk. Op zulke momenten kon je de pagina ook niet scrollen. In eerste instantie was ik van mening dat dit veroorzaakt werd door zg. DNS problemen, maar al snel kon ik aantonen dat DNS niet de oorzaak was. Als de router even spanningsloos gemaakt werd, ging het namelijk weer (even) goed. Hier heb ik al eerder iets over geschreven.

Het bewuste fenomeen lijkt op Bufferbloat, de buffer van de router loopt vol waardoor internet zeer traag wordt. Bij KickXL lijkt de telefoon het cruciale probleem te vormen op de Zyxel. KickXL heeft in Vorden grotendeels haar telefoonlijn nog via deze Zyxel lopen. In later nieuwere gebieden die later zijn opgeleverd is de telefoonlijn rechtstreeks op het glasvezelmodem geplaatst.

Ik kan me voorstellen dat KickXL deze problemen graag snel opgelost wil zien. Het is nu namelijk een jaar geleden dat de eerste klanten zijn aangesloten. Voor de klanten die een jaar contract hebben afgesloten, is het een overweging (lees:  mogelijkheid) om een andere provider te kiezen.

Op 12 maart 2012 hebben de klanten in Vorden een brief ontvangen dat medio juli de internetsnelheid verhoogd wordt. 30Mbs wordt 50Mbs en 50Mbs wordt 100Mbs.De 100Mbs klanten krijgen een prijsverlaging. Ik kan me voorstellen dat deze migratie in één actie wordt verricht, maar ik moet er wel bij vertellen dat dit mijn gedachte is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: