Gepost door: Eulinkonline | 15 november 2013

Omzetting KickXL naar Telfort glasvezelabonnementtweet ivm brief kickxl

Brief KickXL

De storing van afgelopen woensdag 14 november was misschien niet zo onverwacht als gedacht. Dit liet ik u al enigzins doorschemeren in dit artikel. Inmiddels heeft KickXL haar klanten geïnformeerd over de omzetting naar Telfort abonnement. (Rebranding KPN provivers naar Telfort.) Het lijkt erop dat de Aerea Pops (wijkcentrales) voorzien moesten worden van nieuwe hardware om deze omschakeling mogelijk te kunnen maken. In deze brief wordt een voorstel gedaan om het account om te laten zetten naar een Telfort abonnement. Overigens geven de providers te kennen dat de storing te maken heeft gehad met een storing van 16 DSLAM’s 

Het voorstel houdt in grote lijnen in dat u eerste maand gratis krijgt. Een andere optie zou kunnen zijn dat u uw abonnement beeïndigd en op zoek gaat naar een andere provider. Op dit moment zullen de meeste aanbieders in het glasvezelgebied Bronckhorst onder de vlag van KPN hangen. Ook de andere aanwezige providers ConceptsICT en Lijbrandt zullen (vermoedelijk) een brief aan haar klanten versturen.

U hoeft niets te doen

Indien u klant van KickXL bent hoeft u niets te doen, u gaat dan automatisch over naar Telfort. Daar krijgt u als kennismaking een aanbieding. De eerste maand zal gratis zal zijn. Wel worden de abonnementskosten verhoogd. KPN heeft eerder aangegeven dat het doel is om met Telfort een landelijk bekend merk de prijsbewuste doelgroep te benaderen. Binnen KPN zijn er dus 2 mogelijkheden op glasvezel. De ene is KPN de ander is Telfort.

Als u niets doet zult u automatisch akkoord gaan met de gestelde voorwaarden.

Bovenstaande zal gefaseerd uitgevoerd gaan worden.

Voorbeeld:

  KICKXL   TELFORT  
Naam Kick Triple 100MB Alles-in-1 Interactief Extra
Prijs per maand  €  55,92    €  60,00  

.

Andere mogelijkheden:

Glasvezel providers die niet onder KPN vallen en al wel op het glasvezelnetwerk aanwezig zijn zullen uw brievenbus gaan bereiken. Hierover later meer.

Indien u overweegt om een KPN abonnement met een vergelijkbaar 100Mb Alles-in-1 Standaard pakket te verkiezen kost dit u € 68,– p.m.  Of dit kwalitatief dan beter is dan Telfort valt te betwijfelen. KPN maakt namelijk geen gebruik van analoge TV. Er wordt maar één glasvezel gebruikt van de aanwezige twee glasvezels die in uw huis binnenkomen op het glasvezelmodem. Het gevolg bij een storing zal bij het voorbeeld van KPN betekenen dat u geen beeld meer heeft. Bij Telfort kunt u (meestal) nog gebruik maken van uw analoge TV.

Als u overweegt om weg te gaan uit glasvezel land heeft u keuze uit kabel via UPC of DVB-t (Digitenne) 

UPC is enigzins te vergelijken, deze biedt namelijk ook alles in één pakketten aan zoals in bovenstaand prijsvoorbeeld is aangegeven. Het meest in de buurt komende  zou het Alles-in-1 Power pakket zijn. De maximale downloadsnelheid is 120Mb/s en upload snelheid is beperkt tot 6Mb/s. Als u niet veel of grote bestanden hoeft te versturen over het internet is deze snelheid toereikend. De maandelijkse kosten zullen dan € 50,– bedragen. Wel moet u rekening houden dat er eenmalige apparatuurkosten € 25,– en borgkosten € 45,– voor het modem in rekening gebracht gaan worden.

Digitenne heeft tegenwoordig 2 mogelijkheden, de ene heeft alleen TV (€ 12,50p.m.) de ander heeft ook internet (€ 39,–p.m.8Mb download) . U moet zich dan realiseren dat u geen vaste telefoonaansluiting meer heeft, hiervoor zult u een extra abonnement moeten afsluiten als u hier wel gebruik van wil maken.

KPN Belbudget is het instap abonnement bij KPN. Hiervoor betaalt u € 12,25 p.m. (+éénmalige kosten € 25,–)

Prijzen zijn op basis van peildatum 16.11.13

Update: 22 november 2013

Als het pakket niet gewijzigd wordt behoud je de maandelijkse opzegtermijn.

22-11-2013 10-03-18 Opzegtermijn Telfort

22-11-2013 10-16-43 Storing Amino

Later volgt meer……

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: