Gepost door: Eulinkonline | 8 januari 2014

Nieuwe lagere glasvezel abonnementen van Telfort


Aangezien ConceptsICT en KickXL haar diensten heeft overgedragen aan Telfort, heeft u gebruik kunnen maken van de aanbieding in de brief. (Lijbrandt zal op een later moment gefaseerd overgaan naar Telfort.)
In deze brief werd kennis gegeven dat als u niets deed dat u dan volgens de nieuwe voorwaarden klant bent geworden van Telfort.

Deze aanbieding hield in dat u een maand gratis diensten kreeg geleverd en dat u de al aanwezige apparatuur mocht behouden. Bij KickXL zal de borg van het modem terug worden betaald, en ook uw modem mag u behouden.

Als u geen gebruik maakt van het voorstel, kunt u het het contract beëindigen en op zoek gaan naar een andere provider (of zelfs ander platform, zoals kabel)

Telfort heeft een opbouw van haar abonnementsprijs op een andere manier geregeld dan KickXL of ConceptsICT, hierdoor is het abonnement flexibel in te stellen. Vandaar dat ik hier een kleine toelichting op wil geven:

Grofweg stond er in de aanbiedingsbrief een Tripple play (Internet+TV+Telefoon) mogelijkheid:

  •  50Mbit abonnement voor  € 50,– (vanaf 6 januari 2014 € 45,–*)
  • 100Mbit abonnement voor € 60,– (vanaf 6 januari 2014 € 52.50*)
  • Ook is er een mogelijkheid om geen TV af te nemen   € 40,–

De verwarring ontstond bij mij waarom sommige klanten wel een Amino 540 zouden ontvangen, en sommige niet. Deze verwarring heeft nu duidelijkheid. Telfort biedt een opneem pakket aan voor € 5,– Hiervoor ontvangt u een Amino 540 (Opname mogelijkheid). Anders ontvangt u een Amino 140 (Geen opname mogelijkheid)

* Als u op de website van Telfort kijkt zult u zien dat de nieuwe prijzen goedkoper zijn dan de aanbieding die gedaan is ivm overgang naar Telfort. De aanbieding is volgens mijn lezing de maandkorting die u is aangeboden.

Mocht het zijn dat u gebruik wil maken van de goedkopere prijs, dan kan dat. U sluit dan wel een nieuw jaarcontract af. Als u bent overgegaan van KickXL of ConceptsICT en u heeft uw contractstermijn bij uw oude provider voldaan, dan heeft u een maandelijkse opzeg mogelijkheid. De overweging laat ik aan u zelf.

Natuurlijk biedt KPN ook haar glasvezelabonnementen aan, in veel gevallen zal KPN net iets voor liggen op het invoeren van ontwikkelingen en mogelijkheden, de prijs is dan ook iets duurder. KPN heeft middels rebranding haar providers ondergebracht onder de naam Telfort, deze migratie is in volle gang en zal gefaseerd uitgevoerd gaan worden.

Tevens heeft u misschien een colporteur van Fype (sinds 01.01.14 Fyber) aan de deur gehad. Op zich een goede ontwikkeling dat er een zelfstandige provider haar diensten aanbiedt. (en niet onder de vlag van KPN valt.)  Ook mijn adres is niet overgeslagen, en heb hem zijn verhaal laten doen.

Wat mij opviel is dat hij zich voor deed als zijnde Fype van Reggefiber zou zijn, dit is niet het geval! Wel is het een onafhankelijke provider die haar diensten via glasvezel aanbiedt. Ten tweede liet hij voorkomen dat ook Fype digitale TV aan kan bieden voor een lager bedrag dan Telfort en wel voor € 45,– Hij liet weten dat dit dan via de COAX kabel zou gaan. Ik vroeg hem of hij DVB-C bedoelde (digitale TV over de COAX kabel op het glasvezelnetwerk.) Hij liet weten dat je deze kabel dan rechtstreeks op je TV kon aansluiten. Na wat verder gepraat te hebben, werd duidelijk dat je dan wel een TV voorzien moest zijn van een DVB-C tuner. Is dit niet het geval, zou je alsnog een DVB-C tuner moeten aanschaffen. Deze 2 zaken vond ik persoonlijk zeer misleidend en wil u hierop attenderen. Over de verdere diensten van Fiber heb ik geen oordeel en ben hier ook niet verder op ingegaan. Telfort biedt namelijk Interactieve TV aan + COAX analoge en digitale TV mogelijkheid. En dit voor een zelfde prijs van € 45,–

Heeft u vragen over de diensten in de algemeenheid, wil ik u verwijzen naar deze site van GlashartMedia. Hier wordt veel uitleg gegeven over de mogelijkheden, hardware, diensten handleidingen, zenderpakketten etc.

 

Advertenties

Responses

  1. Prima (Vordense!) informatie!
    Dank en groeten,

    Hans


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: